Jubiliejaus knyga

Nespėjote įsigyti 50 metų jubiliejaus knygos „Kai obelys žydi...“? Tai dar galite padaryti!

Parašykite laišką į vingis@vgtu.lt ir mes su jumis susisieksime. 

Knygos pavyzdį rasite čia.

„Vingio“ įvykiai

Įvykių kalendorių galite rasti čia.




Parašyk prezidentei:

My status

Mes Facebook sistemoje:

„Vingis“ sistemoje Facebook

VINGIS sveikina su šventėmis!

Su šventėmis

„Vingis“ visus sveikina su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais Naujaisiais metais! Linkime šiltos šypsenos ir juoko ašarų būnant kartu su artimaisiais ir draugais. Skleiskite savo šilumą ir gerumą!



ATASKAITINIS 2014

Ataskaitinis 2014

Gruodžio 12 d. vyko Ataskaitinis metų renginys, kuriame pristatyta praėjusių metų veikla, renkama nauja valdžia. „Vingis“ turėjo nuostabius ir sudėtingus metus. Didžiausi metų koncertai - Gaudeamus, Dainų šventė, tarptautiniai festivaliai Lenkijoje, Sicilijoje. Tai tik mažytė dalis per 2014-uosius metus „Vingio“ nuveikti darbai. Ataskaitinio metu išrinkta nauja Valdyba ir Prezidentas - Dainius Vyčas. Sveikiname naująjį prezidentą ir linkime jam visos kadencijos metu neprarasti noro vesti „Vingį“ į aukštumas.



„Erasmus studentų tinklo“ (ESN) delegatų susitikimas

„Vingis“ gruodžio 12 d. VGTU Architektūros rūmuose dalyvavo tarptautiniame „Erasmus studentų tinklo“ (ESN) delegatų susitikime, kuriame pasirodė scenoje su savo trumpąją programa ir taip pat įtraukė visus susitikime dalyvavusius užsienio ir lietuvių atstovus pašokti liaudiškų šokių. Buvo smagu ne tik susirinkusiems, bet ir Vingiečiams!



Pasirodymas M. K. Čiurlionio menų mokykloje

M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre gruodžio 3 d. 16 val. „Vingis“ svečio teisėmis dalyvaus II-ajame respublikiniame mokyklų šokių festivalyje „Šokio vaivorykštė“. Be savo solinio pasirodymo „Vingis“ atliks ir specialiai šiam koncertui paruoštą šokį „Baltijos gintarėliai“, kurį šoks kartu su Vilniaus Sausio 13-osios mokyklos vaikų šokių studijos „Lazdynėlis“ pačių mažiausių šokėjų grupe. Kviečiame nesidrovėti ir ateiti pasigrožėti renginiu!



„Vingis“ sveikiną ansamblį „Nemuną“

Nemunui 65-eri!

Lapkričio 15 d. Kaune „VINGIS“ sveikino 65-tį skaičiuojantį KTU tautinio meno ansamblį „Nemunas“. Vingio šokėjai, Gulera ir Jonas, ir meno vadovė Rimutė Zaleckaitė nemuniečius pasveikino su daina, studentiška nuotaika bei didžiuliu gardėsiu.



Orientacinės varžybos po Vilnių

Kaip ir kiekvienais metais, tradicija tapęs Vingiečių organizuojamas renginys - Orientacinės varžybos. Varžytuvėse pralieta daug prakaito ir gerų emocijų. Orientacinius gebėjimus reikėjo pasitelkti nuo pat ryto iki vakaro, kol sutemo, bet ištvermės netrūko niekam. Emocijos ir nualintas organizmas atnešė gerus įspūdžius. Kitais metais kartosim vėl!



Susipažinimo vakaras 2014

Rugsėjo pradžioje priimti nariai įsiliejo į kolektyvą. Šiek tiek anksčiau buvusi Pirmoji repeticija, o spalio 19 dieną pirmasis oficialus susipažinimas su naujaisiais Vingio kolektyvo nariais. Šeši šokėjai, trys muzikantai ir trys dainininkai - gausus naujokų būrys. Susipažinimo vakaro tema buvo - Bažnyčia, kurioje Vingio "nuliai" išpažino savo nuodėmes klausykloje pas Šv. Petrą, o vėliau ėjo išpirkti jas prieš visą Vingio šeimą. Susipažinom su kiekvienu naujuoju nariu ir tikrai galime sakyti, kad Vingis turės šviesią ateitį!



Koncertas Musninkuose

„Vingis“ spalio 3 dieną koncertavo Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijoje. Pristatėme savo universitetą ir skatinome tautiškumą mokiniams ir mokytojams. Pastarieji pabrėžė, kad "Lietuva yra čia, šioje salėje" ir tuomet kolektyvo narių veiduose pasimatė susimąstymas, kad vis dėlto darome kažką prasmingo. Nedidelė auditorija, bet jaukus ir šiltas kolektyvo priėmimas buvo įsimintas. Ačiū Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos bendruomenei!



Derliaus šventės koncertas Ukmergėje

Ukmergės Derliaus šventė 2014!

Rugsėjo 20 dieną 12:40 val. „Vingis“ rodys savo pilną programą Ukmergės Derliaus šventėje. Ir tuo pačiu, tai naujo sezono atidarymo koncertas! Nėra kada atsikvpėti po intensyvios vasaros, tad tęsiame savo koncertus Lietuvoje.



Naujų narių priėmimas

Naujų narių priėmimas 2014!

VINGIS kaip niekad laukia naujų narių. Rugsėjo 4, 8 arba 11 dienomis 18:00 val. VGTU Architektūros rūmuose (Trakų g. 1/ Pylimo g. 26) ateik į atranką pasiėmęs savo talentą ir galbūt prisijungsi prie mūsų kolektyvo!



VINGIS Sicilijoje

Sicilija, Petralia Sottana 2014!

Paruošę valandos trukmės programą Aukštadvaryje „Vingis“ ruošiasi kelionei į Siciliją, Petralia Sottana miestelio „XXXI Raduno Mediterraneo del Folklore Internazionale“ festivalį. Karštas oras Vingiečiams ne kliūtis ir būnant su tautiniais kostiumais, tad laukia kraują kaitinanti kelionė po nuostabiąją Italiją, Sicilijos salą. Pristatysime savo šalį, savo universitetą didžiuodamiesi iš kur esame kilę. Festivalio puslapis: www.radunodelfolklorepetralia.it



Aukštadvaris 2014

Aukštadvaris 2014!

Pirmadienį ryte „Vingis“ grįžęs iš Lenkijos tuoj pat už kelių valandų skubėjo į tradicinę Aukštadvario stovyklą, kuriai pasibaigus ir vėl intensyviai laukiama kitų metų stovyklos. Alinančios repeticijos dukart per dieną, vaikinų ir merginų vakarai, visos vingiečių šeimos pasibuvimas prie senių laužo, finalinis šeštadienio koncertas ir fuksų krikštynos - pagrindiniai stovyklos akcentai. Anot Senių, šis Aukštadvaris sulaukė bene didžiausios Vingio šeimos susibūrimo kiek yra tik buvę per Aukštadvario istoriją! Pačią geriausią nuotaiką skleidžia Vingio kolektyvas ir aplink jį besisukantys žmonės. Ačiū Vadovams, Muzikantams, Dainininkams, Šokėjams ir aišku Seniams už nuostabiai praleistą laiką!



VINGIS Lenkijoje tapo laureatais!

Lenkija, Bialystok 2014!

„Vingis“ ir toliau tęsdamas vasaros maratoną liepos 22-27 dienomis dalyvavo tarptautiniame muzikos, meno ir folkloro festivalyje-konkurse „PODLASIE OCTAVE OF CULTURES 2014”, kuriame tapo laureatais! Festivalyje dalyvavo kolektyvai iš Lenkijos, Lietuvos, Baltarusijos, Adygėjos Respublikos, Gruzijos, Bulgarijos, Japonijos, Makedonijos, Serbijos, Austrijos, Ukrainos, Turkijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rusijos. Kelionė buvo pilna įspūdžių! Vieningas kolektyvas, gera nuotaika atneša pačius geriausius prisiminimus.



Lietuvos Dainų šventė - ČIA MANO NAMAI

Dainų šventė 2014!

Nuo liepos 1 d. „Vingio“ šokėjai pradeda repeticijas Lietuvos Dainų šventei, kurias vainikuos liepos 5 d. net du finaliniai šokių dienos koncertai (12 val. ir 21 val.) Lietuvos futbolo federacijos stadione. Taip pat ansamblių vakare liepos 3 d. pasirodys „Vingio“ kapela. Laukiame atvykstant visų pažiūrėti nuostabaus renginio, kuris nepaliks abejingų dėl šiurpuliukus keliančio ir tautiškumą skatinančio renginio. „Vingis“ tikrai neliks nepastebėtas ir atliks ne vieną vaidmenį šokio dienoje. Renginio programa: http://www.dainusvente.lt/lt/programa/



Gaudeamus 2014 - Latvijoje

Gaudeamus 2014!

Baltijos šalių studentų dainų šventė "Gaudeamus XVII" šiemet rengiama Latvijoje, Daugpilio mieste. „Vingis“ kartu su kitais ansambliais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos kurs tautinių šokių, dainų ir muzikos tautiškomis spalvomis papuoštą pasirodymą. Kas ketverius metus rengiamas bendras Baltijos šalių festivalis vyks jau septynioliktąjį kartą. Kviečiame pasigrožėti šiuo dideliu renginiu, kuris padalintas į birželio 28 d. ir birželio 29 d. kur atitinkamai vyks šokėjų ir liaudies intrumentų ansamblių pasirodymai.



Tarptautinė šokio diena

Šokio diena 2014!

Ansamblis „Vingis“ šiemet balandžio 26 d. organizuoja jubiliejinį 5-ąjį Tarptautinės šokio dienos koncertą, kuriame dalyvaus Vilniaus miesto kolektyvai „Vilnis“, „Sietuva“, „Vaiva“, „Vilniaus Pynimėlis“, „Neris“ ir žinoma „Vingis“. Koncerto pradžia 14:00 val. Vilniaus universiteto Didžiajame kieme (Universiteto g. 3, Vilnius). Nepasididžiuokite ir ateikite pasigrožėti koncertu po atviru stogu!



Su Šventomis Velykomis!

Velykos 2014!

Ansamblis „Vingis“ sveikina visus su Šv. Velykomis. Linkime vilties, naujų jėgų ir tikėjimo. Tegul šis šiltas oras ir jaukus Šv. Velykų stalas atneša jaukumo į kiekvieno namus!



Skirkite 2 proc. pajamų mokesčio Vingiui

2 proc. pajamų mokestis Vingiui!



Universitas Vilnensis 2014

Universitas Vilnensis 2014!

Kovo 29-ąją 17 val. Vilniaus universitete (Universiteto g. 3) teatro salėje vyks šokių šventė-festivalis Universitas Vilnensis 2014, kuriame dalyvauja net 10 Lietuvos kolektyvų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių! Kviečiame pasigrožėti renginiu ir taip pat Vingio kolektyvu!



Hamburgerių balius

Hamburgerių balius 2014!

Kovo 22-ą Vingis susiorganizavo Hamburgerių balių pas Vingietį svečiuose. Naminiai hamburgeriai, šiltas oras, dainos, šokiai, puikus kolektyvas ir buvimas kartu - visa tai sudarė puikią atmosferą Vingio dvasiai palaikyti. Šie žmonės moka būti drauge visur ir visada!



Žemės diena

Žemės diena 2014!

Kovo 20-ąją Vilniaus Gedimino technikos universitete aplinkos inžinerijos fakultete paminėta Žemės diena. Tradiciniame renginyje šoko Vingio kolektyvas, kaip ir kasmet prisidėdamas prie šio renginio. Vingiui visada smagu sudalyvauti universiteto organizuojamuose renginiuose!



Ypatingas dėmesys merginoms Moters dieną

Moters diena 2014!

Vaikinai šiemet itin pasistengė ir originaliai pasveikino mylimas Vingio merginas. Muzikantai, šokėjai ir dainininkai surengė šviesos, šokio ir dainos įspūdingą šou. Pasak merginų, jos dar ilgai nepamirš šios Moters dienos. Tai dar vienas įrodymas kaip stipriai Vingio vaikinai myli Vingietes!



Pasirodymas Kaziuko mugėje

Kaziukas 2014!

Kovo 8-ąją Kaziuko mugės įkarštyje daug žiūrovų ir palaikymo sulaukė Vingio pasirodymas Rotušėje. Nuostabus oras tik pagerino visų nuotaikas, o ypač Vingio spindesį Rotušės scenoje!



Krikštynos 2014

Krikštynos 2014!

Pilnaverčiais Vingiečiais fux'ais tampama tik tuomet, kai esi pakrikštytas pagal Vingio tradicijas. Šiais metais 7 naujieji nariai užsitikrino tikro Vingiečio vardą! Jie išlaikę visus išbandymus ir vakaro pabaigoje išradingu ir puikiu pasirodymu nustebino visus. Auga šauni naujoji Vingo karta! Sveikiname juos!



Vasario 16-osios koncertas 2014

Vasario 16-osios koncertas 2014!

Ansamblis „Vingis“ kartu su kitais Vilniaus ansambliais Vasario 16-ąją Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga rengia tradicija tapusį koncertą. Kviečiame pasigrožėti renginiu M. K. Čiurliono menų mokyklos Šokio teatre 16 val.!



Dainų šventės pristatymas Litexpo parodų rūmuose

Litexpo 2014!

Sausio 25 dieną ansamblis „Vingis“ dalyvavo Dainų šventės ir tautinio kostiumo pristatyme Adventur'e, LITEXPO parodų rūmuose. Lietuva pristato savo šalį didžiuodamąsi savo tautiškumu - šokiu, kostiumu, dainomis. 2014 metų Dainų šventė - ČIA MANO NAMAI!





Naujienos: 2005 m., 2006 m., 2007 m., 2008 m., 2009 m., 2010 m., 2011 m., 2012 m., 2013 m., 2014 m., dabar.

Į viršų